Loading...

Zásady spracovania osobných údajov

INFORMÁCIE O SPRACOVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV

v zmysle ktorých správca informuje svojich zákazníkov, potenciálnych zákazníkov, obchodných partnerov a iné subjekty údajov o spracovaní ich osobných údajov

GACRUX s.r.o.

So sídlom: č. p. 380, 664 01 Babice nad Svitavou

IČO: 083 93 281

DIČ: SK08393281

Spoločnosť zapísaná v obchodnom registri vedenom na Krajskom súde v Brne pod spisovou značkou C 113437

(ďalej len „Správca“)

Relevantné kontaktné údaje osôb poverených ochranou osobných údajov:

V prípade, že máte ohľadom spracovania osobných údajov akékoľvek otázky, alebo ak by ste chceli uplatniť akékoľvek svoje práva súvisiace so spracovaním osobných údajov zo strany Správcu, môžete sa so svojou žiadosťou obrátiť na nasledujúcu poverenú osobu:

Daniel Knebl

E-mail: info(z)dobrotydomisky.sk

Tel. č.: +420 602 413 546

(dále jen „Pověřená osoba“)


Žiadosť nemá ustanovenú formu a môžete ju podať e-mailom, poštou, telefonicky alebo osobne.

I. Účel

1.1 Správca si týmto plní informačnú povinnosť voči svojim klientom, potenciálnym klientom a iným obchodným partnerom, pokiaľ ide o fyzické osoby (ďalej len „Subjekty údajov“) týkajúce sa spracovania ich osobných údajov (v zmysle článku 13 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady 2016/ 679 o ochrane fyzických osôb pri spracovávaní osobných údajov ao voľnom pohybe týchto údajov [tzv. GDPR]).

1.2 Ako Subjekt údajov máte možnosť informovať sa o spracovaní Vašich osobných údajov pred tým, než ich Správca začne spracovávať.

1.3 Cieľom a snahou Správcu je, aby ste ako Subjekty údajov boli jednoduchým spôsobom informovaní o spracovávaní Vašich osobných údajov zo strany Správcu a aby ste poznali svoje práva v súvislosti so spracovaním osobných údajov. Ak máte ako Subjekt údajov akékoľvek otázky súvisiace so spracovaním Vašich osobných údajov, môžete sa obrátiť na vyššie uvedenú Poverenú osobu, ktorá Vám poskytne odpoveď stručným a zrozumiteľným spôsobom.

II. Informácie o osobných údajoch Subjektov údajov spracovávaných zo strany Správcu

2.1 Správca spracováva nasledujúce osobné údaje Vás ako Subjektov údajov, za nasledujúcim účelom a na základe uvedeného právneho základu:

Účel Právny základ Kategórie Subjektov údajov Kategórie osobných údajov

Z akého dôvodu Vaše osobné údaje spracovávame? Na základe čoho Vaše osobné údaje spracovávame? Koho osobné údaje spracovávame? Aké osobné údaje spracovávame?

A) Splnenie zákonných povinností na úseku daní a účtovníctva - zvláštne zákony - kontaktné osoby našich obchodných partnerov;

- zákazníci. - identifikačné údaje Subjektu údajov (najmä meno, priezvisko, adresa bydliska, e-mailová adresa a tel. číslo).

Poznámka (vysvetlenie):

Za účelom splnenia našich zákonných povinností v oblasti daní a účtovníctva (fakturácia, vedenie účtovníctva) spracovávame osobné údaje našich zákazníkov, obchodných partnerov a ich kontaktných osôb.

B) Evidencia prijatej a odoslanej pošty - zvláštne zákony - príjemcovia a odosielatelia pošty - meno a adresa príjemcu a odosielateľa pošty

Poznámka (vysvetlenie):

Za účelom splnenia našich zákonných povinností v oblasti vedenia prijatej a odoslanej korešpondencie spracovávame osobné údaje príjemcov a odosielateľov pošty.

A) Uzatváranie a plnenie zmlúv so zákazníkmi - zmluva medzi Správcom a zákazníkom resp. predzmluvné vzťahy - zákazníci;

- potenciálni zákazníci. - identifikačné údaje zákazníka (najmä meno, priezvisko a adresa bydliska);

- adresa na dodanie sushi;

- e-mailová adresa;

- telefonický kontakt.

Poznámka (vysvetlenie):

Pokiaľ ste osobou, ktorá si u nás objednala náš tovar, spracovávame Vaše osobné údaje na základe zmluvy uzatvorenej s Vami (resp. na podklade predzmluvných rokovaní).

B) Marketing (zasielanie informácií o službách Správca existujúcim alebo minulým zákazníkom) - oprávnený záujem (priamy marketing) - súčasní alebo minulí zákazníci, ktorí si objednali náš tovar.

- identifikácia zákazníka (najmä meno, priezvisko, adresa bydliska);

- informácie o dodanom tovare;

- e-mailová adresa.

Poznámka (vysvetlenie):

Za účelom priameho marketingu kontaktujeme našich súčasných a minulé zákazníkov, najčastejšie ohľadom noviniek týkajúcich sa nami ponúkaných služieb.

C) Komunikácia s kontaktnými osobami zmluvných partnerov - oprávnený záujem - kontaktné osoby obchodných partnerov - meno, priezvisko;

- pozícia;

- kontaktné údaje (e-mail, telefónne číslo).

Poznámka (vysvetlenie):

Našimi obchodnými partnermi sú v mnohých prípadoch právnické osoby, s ktorými komunikujeme prostredníctvom tzv. kontaktných osôb. Na účely tejto komunikácie potrebujeme spracovávať osobné údaje týchto kontaktných osôb.

D) Referencie zákazníkov na webových stránkach Správca - súhlas - súčasní alebo minulí zákazníci - identifikačné údaje Subjektu údajov (najmä meno a priezvisko);

- referencie na dodaný tovar.

Poznámka (vysvetlenie):

V prípade, že sú zákazníci s našimi službami spokojní, poskytujú nám svoje pozitívne referencie (niekedy označované ako „testamonials“, ktoré zverejňujeme na našej webovej stránke.

E) Vymáhanie oprávnených nárokov - oprávnený záujem - súčasní alebo minulí zákazníci, ktorí si objednali náš tovar;

- iní obchodní partneri;

- kontaktné osoby obchodných partnerov. - identifikačné údaje zákazníka alebo kontaktnej osoby obchodného partnera (najmä meno, priezvisko, adresa bydliska);

- informácie o našich službách.

Poznámka (vysvetlenie):

V prípade nesplnenia Vašich zmluvných povinností sme (v zriedkavých prípadoch) nútení naše oprávnené nároky vymáhať. Na tento účel je v nevyhnutnej miere nutné spracovávať Vaše osobné údaje.

A) Spracovanie osobných údajov uchádzačov o zamestnanie

- súhlas - uchádzači o zamestnanie - identifikačné údaje;

- kontaktné údaje;

- pracovné skúsenosti;

- dosiahnuté vzdelanie;

- vzdelanie a súvisiace skúsenosti;

- ďalšie údaje potrebné na realizáciu podnikateľskej činnosti Správcu.

Poznámka (vysvetlenie):

Za účelom prijatia uchádzača do pracovného pomeru spracovávame osobné údaje uchádzačov, ktoré súvisia s náplňou ich práce. Tieto údaje si na základe súhlasu ponecháme aj v prípade, že bol uchádzač neúspešný, ale chce zostať evidovaný v našej databáze, na základe čoho sa mu môžeme v budúcnosti ozvať s novou ponukou práce.

2.2 V prípade, že máte ako Subjekt údajov záujem informovať sa o bližších detailoch ohľadom osobných údajov, ktoré o Vás spracovávame, môžete sa so svojou žiadosťou obrátiť na Poverenú osobu.

III. Kategória príjemcov osobných údajov

3.1 Správca Vaše osobné údaje poskytuje nasledujúcim kategóriám príjemcov:

(a) Poskytovateľ účtovných služieb, ktorý Správcovi spravuje účtovníctvo (účel A);

(b) Finančný úrad (účel A);

(c) iné verejné orgány, ak si to vyžaduje osobitná právna úprava (účel A);

(d) advokátska kancelária (účel G);

(e) súd, exekútor (účel G).

3.2 Osobné údaje budú príjemcom poskytované iba v nevyhnutnej miere na realizáciu daného účelu.

3.3 V prípade, že máte ako Subjekt údajov záujem informovať sa o konkrétnom príjemcovi a rozsahu osobných údajov, ktoré sú tomuto príjemcovi poskytované, môžete sa so svojou žiadosťou obrátiť na Poverenú osobu.

3.4 Správca využíva pri svojej činnosti aj sociálne siete Facebook a Instagram, ktoré môžu pri Vašej návšteve spracovávať Vaše osobné údaje. Rozsah spracovania osobných údajov je možné stanoviť v nastaveniach pri používaní konkrétnej sociálnej siete.

3.5 Správca integroval komponenty vyššie menovaných sociálnych sietí na svoje internetové stránky https://www.dobrotydomisky.sk Ak je Subjekt údajov prihlásený v internetovom prehliadači na svojom Facebookovom alebo Instagramovom profile a navštívi súčasne internetovú stránku Správcu, rozpoznáva Facebook alebo Instagram po celú dobu jeho pobytu na internetovej stránke Správcu, ktoré konkrétne časti jeho internetovej stránky Subjekt údajov navštívil.

• Prevádzkovateľom služby Facebook aj Instagram je spoločnosť Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA;

• Za spracovanie osobných údajov osôb žijúcich mimo USA alebo Kanady je zodpovedná spoločnosť Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írsko.

3.6 Správca využíva pri svojej činnosti komponenty Google Analytics (s funkciou anonymizácie), ktoré môžu pri Vašej návšteve jeho internetovej stránky https://www.dobrotydomisky.sk zhromažďovať a vyhodnocovať dáta o Vašom správaní na tejto stránke.

• Prevádzkovateľom tejto služby je spoločnosť Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko.

3.7 Správca využíva pri svojej činnosti komponent Google Remarketing, ktorý umožní Správcovi po Vašej návšteve jeho internetovej stránky https://www.dobrotydomisky.sk  zacieliť na Vás individuálnu reklamu vybranú podľa Vašich osobných záujmov, ktorá sa Vám zobrazuje v rámci reklamnej siete Google.

• Prevádzkovateľom tejto služby je Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko.

3.8 Správca využíva pri svojej činnosti komponenty Google-AdWords, ktoré sú integrované na jeho internetovej stránke https://www.dobrotydomisky.sk Google-AdWords je internetová reklamná služba, ktorá inzerentom umožňuje zobrazovať reklamy vo vyhľadávači Google aj v reklamnej sieti Google.

• Prevádzkovateľom tejto služby je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA.

IV. Prenos osobných údajov do tretej krajiny

4.1 Správca nebude Vaše osobné údaje prenášať do tretej krajiny (mimo Európskej únie).

V. Čas uchovávania osobných údajov

5.1 Osobné údaje, ktoré spracovávame na základe osobitného zákona, budú uchovávané po dobu, ktorú vyžaduje príslušný osobitný zákon.

5.2 Ak je spracovanie osobných údajov založené na zmluve, spracovávame Vaše osobné údaje po dobu trvania zmluvy, a navyše po dobu trvania premlčacej lehoty súvisiacej s uplatnením nášho posledného do úvahy prichádzajúceho nároku voči Vám ako subjektu údajov.

5.3 Osobné údaje pre marketingové a propagačné účely spracovávame po dobu piatich (5) rokov.

5.4 Osobné údaje, ktoré sú spracovávané na základe súhlasu, budú spracovávané po dobu uvedenú v súhlase. Udelený súhlas na spracovanie osobných údajov ste oprávnený kedykoľvek odvolať.

5.5 Na základe Vašej žiadosti Vám prostredníctvom Poverenej osoby poskytneme akékoľvek bližšie informácie o dobe, počas ktorej uchovávame Vaše osobné údaje.

VI. Informácie ohľadom cookies

6.1 Cookies sú malé textové súbory, ktoré web ukladá v počítači alebo na mobilnom zariadení Subjektu údajov pri jeho prezeraní. Vďaka tomuto súboru si internetová stránka na určitý čas uchováva informácie o krokoch a preferenciách Subjektu údajov, takže ich pri ďalšej návšteve webovej lokality alebo prezeraní jej jednotlivých stránok nemusí znova uvádzať.

6.2 Webová lokalita wolfdomisky.sk využíva následné druhy cookies za nasledujúcim účelom:

Označenie cookie Druh cookie Účel cookie

Konverzný Krátkodobé Umožňujú analyzovať výkon rôznych kanálov

Trackingové Dlhodobé V kombinácii s konverznými cookies pomáhajú analyzovať výkon rôznych kanálov.

Remarketingové Dlhodobé Tieto cookies používame na personalizáciu reklám a na ich správne zacielenie.

Analytické Dlhodobé Pomáhajú zvýšiť užívateľské pohodlie nášho webu tým, že pochopíme, ako ho používatelia používajú.

Esenciálne Dlhodobé Sú dôležité pre základnú funkčnosť webu.

6.3 Súbory cookies môžete ako Subjekt údajov kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia. Podrobnosti nájdete na stránke aboutcookies.org. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači alebo mobilnom zariadení a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. Postup na vymazanie cookies je závislý na prehliadači, ktorý používate. Nižšie uvádzame odkazy na postup od poskytovateľov najpoužívanejších internetových prehliadačov:

(a) Google Chrome

(b) Mozilla Firefox

(c) Microsoft Internet Explorer

VII. Práva Subjektu údajov v súvislosti so spracovaním osobných údajov

7.1 Ako Subjekt údajov máte právo získať od Správcu potvrdenie o tom, či sa spracovávajú osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú, a ak tomu tak je, máte právo získať prístup k týmto osobným údajom.

[Ďalšie podrobnosti a informácie ohľadom práva prístupu môžete ako Subjekt údajov získať u Poverenej osoby].

7.2 Ako Subjekt údajov máte právo na to, aby Správca bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú. S ohľadom na účely spracovania máte právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj prostredníctvom podania doplňujúceho vyhlásenia.

7.3 Ako Subjekt údajov máte tiež právo dosiahnuť u Správcu bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, a Správca je povinný bez zbytočného odkladu vymazať osobné údaje, pokiaľ je splnený niektorý z týchto dôvodov:

(a) osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracovali;

(b) ako Subjekt údajov odvoláte súhlas, na základe ktorého sa spracovanie vykonáva a pokiaľ neexistuje iný právny základ pre spracovávanie;

(c) osobné údaje boli spracované nezákonne;

(d) osobné údaje musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť.

[Ďalšie podrobnosti a informácie k uplatneniu práva na výmaz môžete ako Subjekt údajov získať u Poverenej osoby].

7.4 Ako Subjekt údajov máte právo na to, aby Správca obmedzil spracovanie, pokiaľ ide o jeden z týchto prípadov:

(a) ako Subjekt údajov napadnete správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho Správcovi overiť správnosť osobných údajov;

(b) spracovanie je protizákonné a ako Subjekt údajov namietate proti vymazaniu osobných údajov a žiadate namiesto toho obmedzenie ich použitia;

(c) Správca už nepotrebuje osobné údaje na účely spracovania, ale potrebujete ich Vy ako Subjekt údajov na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov;

(d) ako Subjekt údajov namietate voči spracovaniu, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na strane Správcu prevažujú nad oprávnenými dôvodmi Vás ako Subjektu údajov.

[Ďalšie podrobnosti a informácie k uplatneniu práva na obmedzenie spracovania môžete ako Subjekt údajov získať u Poverenej osoby].

7.5 Ako Subjekt údajov máte právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa vašej konkrétnej situácie spracovania osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, ktoré je vykonávané na základe oprávneného záujmu Správcu alebo úlohy vo verejnom záujme vrátane namietania profilovania. Správca nesmie ďalej spracovávať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody na spracovanie, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami Vás ako Subjektu údajov, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

7.6 Ak sa osobné údaje spracovávajú na účely priameho marketingu, ako Subjekt údajov máte právo kedykoľvek namietať proti spracovaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, na účely takéhoto marketingu.

[Ďalšie podrobnosti, podmienky a výnimky vo vzťahu k uplatneniu práva namietať môžete ako Subjekt údajov získať u Poverenej osoby].

7.7 Ako Subjekt údajov máte právo získať osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú a ktoré ste poskytli Správcovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a máte právo preniesť tieto údaje ďalšiemu správcovi, pokiaľ sa spracovanie zakladá na súhlase alebo na zmluve a pokiaľ sa spracovávanie vykonáva automatizovanými prostriedkami.

[Ďalšie podrobnosti a informácie na uplatnenie práva namietať môžete ako Subjekt údajov získať u Poverenej osoby].

7.8 Ako Subjekt údajov máte právo podať sťažnosť Úradu pre ochranu osobných údajov, pokiaľ sa domnievate, že spracovávanie osobných údajov, ktoré sa Vás týka, je v rozpore s platnými predpismi.

[Ďalšie podrobnosti a informácie k uplatneniu práva na sťažnosť môžete ako Subjekt údajov získať u Poverenej osoby].

7.9 Ďalšie podrobnosti a informácie k uplatneniu Vašich práv ako Subjektu údajov týkajúcich sa spracovania Vašich osobných údajov môžete získať u Poverenej osoby.

VIII. Ďalšie informácie o osobných údajoch

8.1 Ako Subjekt údajov sa môžete u Poverenej osoby informovať, či je poskytovanie osobných údajov zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou, alebo požiadavkou, ktorá je potrebná na

uzavretie zmluvy a tiež, či ste povinný poskytnúť osobné údaje. Ďalej sa môžete informovať o možných následkoch neposkytnutia týchto údajov.

Tieto podmienky nadobúdajú účinnosť dňa 1. júna 2021.